אי שם מצוי האחד הנעלם שממנו הכל נובע ואליו הכל זורם, כי כל דבר חוזר לשורשו - "כל הנחלים הולכים אל הים" כי מהים מוצאם...
משהו על נקודת המגוז והרבה על החיים...
מסע אסטרטגי לעבר נקודת החיבור הנעלמת - ההצלחה
דרכי: שיטת נקודת המגוז/ נקודת ההעלמות
מה זה נקודת המגוז? ולמה המגוז? כי המגוז מלשון גז שנעלם
נקודת המגוז או ההעלמות משקפת את ניסיונותיהם של ציירים בתקופת הרנסנס לתת תחושת מציאות ותלת מימד לציור הדו-ממדי. לשם כך הם פיתחו טכניקת ציור המקנות תחושת עומק שהיא הפרספקטיבה. על מנת ליצור עומק בציור מציירים נקודת העלמות ו/או מגוז, במקום כלשהו על הנייר ומשם מושכים קווי מיתאר היוצרים את העומק בציור ובהשאלה גם בחיים...מתוך ספרי "הקו א-ל התקווה"
בפיזיות ובמנטליות
אנחנו בנויים עם התנקזות לאחד, בגוף האדם לראש (כל החושים מתמקדים בו) לכל בית יש ראש ועד בית, בתחנת המוניות, יש סדרן, בכיתה ראש ועד הכיתה, בחברה מנכ"ל (ראה את תורת הניהול בארבעה משפטים קצרים) בממשלה ראש הממשלה ובעולם נשיא ארה"ב, אפילו בחיות אנו נזקקים למלך החיות וכי האריה באמת מולך עליהם? בבהמות - שור ובציפורים - הנשר, נמצא שגם אם אין הגיון במינוי האריה למלך החיות, הרעיון שהכל מתנקז למנצח של תזמורת (בתנאי שהוא לא מנגן) מוטמע בנו עמוק בליבותנו.
"וישב" ביטוי לשלמות מיד אחרי, לשון צער
הבעיה: הלך ההולך שזה אנחנו, לעולם לא יגיע לשלמות. וכל דבר "המגיע לשלמות", מייד דבק בו החיסרון, כי הוא מפסיק ללכת… לכן בכל מקום שכתוב בתורה "וישב" נכתב אחרי לשון צער "וישב יעקב" התחילה הטרגדיה עם יוסף "וישב העם" מיד אחרי פרצה מגפה, כי מה אתה יושב? הגעת לשלמות? אז נראה לך שלא… פיקאסו שצייר כ6003 יצירות טען "מעולם לא סיימתי אף ציור" ואני אומר "אני לא אוהב לגמור כי זה נגמר"
שאלת השאלות
ואם הדרך היא המטרה, שאלת השאלות איך יוצרים נעורות לתחושת דרך. בראיה ישנה בעיה שהיא תופסת כל דבר עם גבול לכן הצייר הבריטי דוד הוקני טען שאנחנו מביטים על תמונה מספר שניות בלבד שהרי העין צרה וכן הבעיה קיימת גם במנטליות שכן הצורך היסודי שלנו זאת התנועה והשאלה איך יוצרים מניע באישי, חברתי, שיווקי, מדיני ועם שאלה מרכזית זאת אני מתמודד לאורך ורוחב עשייתי: כתיבה, ציור, עיצוב פנים, קמפיינים וצילום... ואת המענה תוכלו לספוג בגלישה באתר זה...
הבנת הנמצא
הבנת האמת שמאחורי "הפרספקטיבה של החיים" יכולה לשמש כאמצעי עזר, חיוני לאדם המבקש להגשים את מטרותיו בשעת מבחן למשל: לאדם החולם לממש את עצמו, לזוג הרוצה לתכנן את חתונתו ו/או ביתו, לחברה כלכלית שחרטה על דיגלה את ההצלחה, לעם השואף לחזון ולעולם שרואה באחדות מטרה.